Oma koti tiilestä

Tiili kestää aikaa ja elämää

Tiili on yksi maailman vanhimmista ja eniten käytetyistä rakennusmateriaaleista, joka soveltuu julkisivujen ohella myös väliseinien ja pientalorunkojen rakentamiseen. Poltetusta savitiilestä tehty talo on kestävä, huoltovapaa ja energiaa säästävä. Lisäksi tiili on kautta historian ylivoimaisesti eniten käytetty tulisijojen ja piippujen rakennusaine.

Täystiilitalo ja tiiliverhoiltu talo kestävät hyvin maamme vaihtelevia sääolosuhteita. Pinta tarvitsee hyvin vähän jos ollenkaan huoltoa.

Tiilitalo on terveellinen asua, sillä tiili hengittää ja pitää huoneilman kosteustasapainon miellyttävänä. Turvallisena luonnonmateriaalina tiili kuluu pintamateriaalien joukossa parhaaseen M1-luokkaan.

Myös julkisivumateriaalina tiili on arvostettu ja kestävä valinta. Julkisivumateriaalia valittaessa tulisi aina kiinnittää huomiota materiaalin elinkaareen ja hoitokustannuksiin. Tämä puoltaa tiilen valintaa julkisivuksi. Vaikka julkisivun osuus rakentamisen kokonaiskustannuksista on vain muutama prosentti, se on rakennuksen näkyvin osa.

Tiilen lukuisat väri- ja limitysvaihtoehdot suovat mahdollisuuden yksilölliseen ilmeeseen.

Tiili on kaunis materiaali sellaisenaan, mutta julkisivun ja seinärakenteen sisäpuolen käsittelyyn on useita vaihtoehtoja, jos niin halutaan. Mikäli tiilikuvio halutaan jättää näkyviin, tiiliseinä voidaan maalata tai slammata sementtipohjaisella laastilla. Tasainen sisäpinta saadaan, kun seinä tasoitetaan ensin ja sitten esimerkiksi maalataan tai tapetoidaan.

Tietoa myös valmistajien sivuilta

Raikkonen Oy

Tiileri

Wienerberger Oy