Oma koti tiilestä

Tiili kestää aikaa ja elämää

Tiili on yksi maailman vanhimmista ja eniten käytetyistä rakennusmateriaaleista. Poltetusta savitiilestä tehty talo on kestävä, huoltovapaa ja energiaa säästävä. Tiili soveltuu julkisivujen ohella myös väliseinien ja pientalorunkojen rakentamiseen.

Täystiilitalo ja tiiliverhoiltu talo kestävät hyvin maamme vaihtelevia sääolosuhteita. Pinta tarvitsee hyvin vähän, jos ollenkaan huoltoa. Julkisivumateriaalia valittaessa tulisi aina kiinnittää huomiota materiaalin elinkaareen ja hoitokustannuksiin. Vaikka julkisivun osuus rakentamisen kokonaiskustannuksista on vain muutama prosentti, se on rakennuksen näkyvin osa.

Tiilitalo on terveellinen asua, sillä tiili hengittää ja pitää huoneilman kosteustasapainon miellyttävänä. Turvallisena luonnonmateriaalina tiili kuluu pintamateriaalien joukossa parhaaseen M1-luokkaan.

Tiili on kautta historian ylivoimaisesti eniten käytetty tulisijojen ja piippujen rakennusaine.

Arvostettu ja kaunis julkisivumateriaali

Tiili on kaunis materiaali sellaisenaan, ja sen lukuisat väri- ja limitysvaihtoehdot suovat mahdollisuuden yksilölliseen ilmeeseen.

Tiilinen julkisivu ja sisäseinä voidaan myös pinnoittaa monin eri tavoin. Mikäli tiilikuvio halutaan jättää näkyviin, tiiliseinä voidaan maalata tai slammata sementtipohjaisella laastilla. Tasainen sisäpinta saadaan, kun seinä tasoitetaan ensin ja sitten esimerkiksi maalataan tai tapetoidaan.

Tietoa myös valmistajien sivuilta

Raikkonen Oy

Tiileri

Wienerberger Oy