Tiilijulkisivu

Tiilijulkisivu on kosteutta läpäisevä ja hengittävä ulkoseinärakenne. Muista kivirakenteisista poiketen se on ainoa ilmaraolla varustettu rakenneratkaisu. Kun tiiliseinä kastuu, se myös kuivuu hyvin ilmaraon kautta tapahtuvan tuuletuksen ja vedenpoiston ansiosta.

Tiilijulkisivu ja sen takana oleva ilmarako pitävät lämmöneristekerroksen aina kuivana. Energiataloudellinen ratkaisu voi säästää energiaa lämmityskaudella jopa 6-8 % muihin julkisivuratkaisuihin verrattuna. Tiiliseinä varastoi aurinkoenergiaa itseensä ja lämpö vapautuu seinässä olevaan ilmarakoon myös silloin, kun aurinko ei paista. Rakenteen ominaisuuksista voi lukea tarkemmin tutkimuksesta: Bionova Tiilijulkisivun elinkaarivaikutus 2013

Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.

Tiilijulkisivu parantaa rakennuksen ääneneristävyyttä, oli runkomateriaalina sitten tiili, betoni tai puu. Tiili ja sen takana oleva ilmarako yhdessä vaimentavat ulkoista melua tehokkaasti ja erityisesti silloin kun on kyseessä matala eli pienitaajuinen liikenne- tai lentomelu. Ero voi kevyempiin kivi- tai puurakenteisiin ulkoseinäratkaisuihin verrattuna olla jopa 10–15 dB.

Ohjeita tiilijulkisivun muuraukseen