Tiililaattapintainen pienelementtiverhous

Kun halutaan säilyttää muuratun tiilen ilme, mutta ei haluta tehdä sokkelilevennystä, voidaan julkisivukorjaus tehdä kevyemmin käyttämällä mekaanisesti kuumasinkittyyn teräsrunkoon asennettavaa tiililaattapintaista pienelementtiä.

Tällöinkin julkisivu on varsin huoltovapaa, mutta toisaalta muurattua rakennetta hieman ohuempi ja samalla myös kevyempi. Reilun puolen neliön (0,72 m2) suuruiset pienelementit ovat valmiiksi saumattuja ja työmaalla tehdään ainoastaan elementtien välinen saumaus. Saumausaine on hieman perinteisestä muuraussaumaa elastisempi, mutta yleisesti ottaen julkisivusta tulee muuratun julkisivun näköinen.

Rakenteesta ei saada muurattuun rakenteeseen verrattuna aivan yhtä hyvin ääntä eristävää, mutta yleensä kuitenkin parempi kuin esimerkiksi eristerappausmenetelmillä.

Tiililaattaelementin asennus ei ole sääriippuvainen

Tiililaattapintaisen pienelementtiratkaisun etuna esimerkiksi eristerappausmenetelmiin nähden on se, että sen asentaminen ei ole sää- eikä vuodenaikariippuvainen. Lisäksi pienelementtiratkaisu on hyvin tuulettuva rakenne, minkä vuoksi se on pidemmälläkin aikavälillä kosteusteknisesti turvallinen.

Elementin asennus on nopeaa ja se voidaan tehdä vaikka talviaikaan. Ohuesta rakenteesta johtuen eristepaksuutta on helppo lisätä ja erityyppisten eristevaihtoehtojen käyttö on myös mahdollista.

Keveytensä vuoksi rakenne soveltuu erinomaisesti esimerkiksi sellaisiin kohteisiin, jossa vanhaa elementtikuorta ei poisteta.

tiili elementti